SimaPro

SimaPro är ett kraftfullt verktyg för de som vill driva hållbar förändring och ger ett effektivt stöd att modellera produkters livscykler enligt ISO-standard. I SimaPro ingår bibliotek med i princip alla generella data samt alla vedertagna metoder för utvärdering av miljöpåverkan. Miljögiraff har agenturen för SimaPro i Sverige och Finland sedan 2004.

Om SimaPro

Sedan 1992 har SimaPro utvecklats av PRé Sustainability. PRé och partners, är ett globalt nätverk som är dedikerade till livscykelanalys för hållbar utveckling. Det skapar förutsättningar för att SimaPro utvecklas och behåller fokus.

Verktyget används av industriella aktörer för systemanalys av produkters miljöaspekter. Det finns också stöd för att kombinera med andra system för Product Lifecycle Management.

Kostnadseffektivt och flexibelt

För ett djuplodande och långsiktigt arbete med livscykelanalys, så är SimaPro mycket kostnadseffektivt.

Du kan välja att köpa tillgång till SimaPro som en prenumeration eller engångsavgift + årlig service. Oavsett, så får du tillgång till support i att använda SimaPro, av Miljögiraff och teknisk backup av PRé.

Svar på vanliga frågor, manualer och instruktionsfilmer hittar du på den globala och lokala hemsidan.

Boka gärna tid för en presentation genom att fylla i kontaktformuläret nedan!

Vi hjälper dig med licens och support för SimaPro

Daniel

Daniel Böckin

Marcus

Marcus Wendin

Annie

Annie Johansson

Pär

Pär Lindman

Kontakta oss med
dina frågor

Fyll i kontaktformuläret nedan eller maila simapro@miljogiraff.se så återkopplar vi till dig inom kort.


Är du produktutvecklare och intresserad av
livscykelperspektivet?

EcoDesignStudio är ett intuitivt webbaserat ecodesignverktyg för att få bättre koll på din produkts miljöpåverkan. I verktyget bygger du upp din produkts generella livscykel och får resultat i form av indikationer på vad i din produkts livscykel som bidrar mest till miljöpåverkan. Vi på Miljögiraff erbjuder kurser och support i verktyget.

Om EcoDesignStudio

Verktyget är utvecklat som hjälp till designers att ta miljömässigt effektivare beslut i produktutveckling. Med EcoDesignStudio kan du jämföra exempelvis olika materialval och testa olika scenarier. Du kan enkelt få fram resultat på komponentnivå, materialnivå eller livscykelsteg för att du ska kunna identifiera förbättringspotential i din produkts värdekedja.

Vill du veta mer om EcoDesignStudio?

Maila Clara